Pigg på att bli nästa Generalsekreterare?

KFUM Sverige söker en engagerad generalsekreterare som vill ta en aktiv roll i att förverkliga vårt uppdrag, EMPOWERING YOUNG PEOPLE

Vi letar efter en ny generalsekreterare till KFUM Sverige. Är du en trygg chef med ett strategiskt ledarskap som delar vår värdegrund och verksamhetsidé? Varmt välkommen med din ansökan!

Som Generalsekreterare för KFUM Sverige blir du del av en världsomspännande ungdoms- och kvinnorättsrörelse med 175 års stolt erfarenhet av att stärka unga människor och skapa ett starkare, varmare och mer jämställt samhälle. I Sverige har KFUM-rörelsen ca 45 000 individuella medlemmar och 150 anslutna föreningar med en stark lokal förankring och levande demokratisk kultur. Ledarskapsutveckling är centralt i KFUM och du kommer att ha goda möjligheter att växa som person, precis som du är med och möjliggör för unga människor att nå sin fulla potential.

Du träder in i en fas av förändring som baseras på KFUM Sveriges nyligen antagna strategi (https://kfum.se/what-we-want/). Många av grundförutsättningarna är nu på plats men flera förändringar återstår för att möjliggöra att vi som rörelse kan möta ungas aktuella behov ännu bättre. Du kommer att ha utrymme att påverka denna utveckling inom ramen för strategin.

Med din erfarenhet av chefskap navigerar du tryggt kansliet som i dagsläget har åtta anställda. Detta i enlighet med vår strategi och verksamhetsplan och även i utmanande situationer. Din förmåga att samarbeta och bygga förtroendefulla relationer utgör en grund för arbetet, såväl internt med styrelse och medlemsföreningar som externt gentemot befintliga och potentiellt nya partners.

Då KFUM-rörelsen sträcker sig från lokal till global nivå, kräver tjänsten att du har god förmåga att prioritera medvetet och effektivt.

Vi söker dig som:

  • Kan ta till dig, ha förståelse för och omsätta vårt uppdrag och värdegrund i ett strategiskt ledarskap
  • Har tidigare erfarenhet av, och god förståelse för, ideell sektor och dess särart
  • Har dokumenterad erfarenhet av chefskap och personalansvar
  • Är självständig, driven och strukturerad och kan omsätta strategi och verksamhetsplan i ett dagligt ledarskap
  • Har förståelse för ekonomihantering och ekonomistyrning för en hållbar ekonomi

Det är meriterande om du:

  • Har erfarenhet av finansieringsutveckling
  • Har förståelse för varumärkesbyggande
  • Utöver erfarenhet från civilsamhället även har förståelse för offentlig och privat sektor
  • Har erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. KFUM Sverige tillämpar provanställning om 6 månader. Vi har kollektivavtal mellan Unionen och Idea. Vi följer FRII:s kvalitetskod vad gäller publik redovisning av högsta tjänstemans lön. Tjänsteresor och arbete under kvällar och helger förekommer. Tjänstens placering är Stockholm.

Du söker jobbet via den här länken: https://podio.com/webforms/22030836/1542460

Sista ansökningsdag: 28 januari 2019.

Har du frågor? Hör av dig till förbundsordförande Andreas Axelson på:

andreas.axelson@kfum.se

Adress: KFUM Ungdomens Hus
Huskvarnavägen 38
554 54 Jönköping
Organisationsnr: 826000-1816
Bankgiro: 545-5852
IBAN: SE6780000008150544398444
BIC/Swift: SWEDSESS
Swish: 123 494 55 23
Telefon: 036-10 05 35
Epost: info@kfum.org
Följ oss på:
Observera att vi är en, ej momspliktig, idéell förening och du kan därför inte dra av moms från våra priser.