Ny termin – Viktig Covid-19 info

Kära KFUM medlem,

Välkomna tillbaka till Höstterminen 2020 på KFUM Ungdomens Hus. Verksamhetsmässigt är mycket sig likt och vi ser verkligen fram emot att se alla våra aktiva och ledare igen efter ett långt uppehåll. Det som skiljer sig är givetvis behovet att anpassa verksamheten för att minska risken för Covid-19 att spridas i våra lokaler. Under hösten ber vi därför att personal, ledare, aktiva och föräldrar gör sitt yttersta för att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för att bedriva en trygg, meningsfull och utvecklande verksamhet på Ungdomens Hus. Det gör vi bäst genom att förhålla oss till de riktlinjer KFUM satt för verksamheten under hösten 2020.

Observera att alla matcher spelas UTAN publik!

I stora drag gäller personligt ansvar och de generella råd som Folkhälsomyndigheten kommunicerar dagligen. Undvik smitta – Folkhälsomyndigheten.pdf »

 • Stanna hemma om du är sjuk eller åk hem om du blir sjuk (även milda symptom)
 • Håll avstånd till andra (korridor, cafeteria, avbytarbänk, omklädningsrum…)
 • Tvätta händerna ofta. Finns ej tvål & vatten så använd handsprit.
 • Undvik att peta dig i ansiktet och hosta och nys i armvecket

Anpassning på Ungdomens Hus 

Utöver riktlinjerna ovan har vi valt att anpassa verksamheten och hur vi rör oss i Ungdomens Hus. Följande punkter skall bidra till att minska antalet kontakter deltagare har i anknytning till match, träning eller aktivitet samt skapa färre samlingar av människor på en yta.

Läs riktlinjerna i kortare format här: Anpassning av verksamhet – Ungdomens Hus.docx »

 • Hämtning och lämning sker utanför Ungdomens Hus – föräldrar skall i den utsträckning det är möjligt inte röra sig i lokalerna. Våra ledare kommer i början av terminen att möta upp er vid ingången så att ni vet vart ni ska gå. Behöver förälder vara med ska endast en komma in.
 • Huvudingången används av deltagare som skall börja sin aktivitet och sidoingångar används av deltagare som avslutat sin aktivitet. Vilka utgångar som gäller för respektive aktivitet skyltas upp och ledare informerar hela gruppen.
 • Kom till KFUM strax innan aktiviteten startar och åk hem direkt efter avslutad aktivitet.
 • Duscha och byt om hemma, om du kan.
 • Fyll på din vattenflaska (gärna märkt med namn) hemma och ta med den till KFUM.
 • Dela inte utrustning med någon (flaskor, klubbor, målvaktsutrustning, glasögon…)
 • Använd toaletter reserverade för din grupp. Information om vilka finns på plats.
 • Matcher och träningar genomförs utan publik.
 • Är du i riskgrupp ska du undvika att delta i aktiviteter inomhus. För berörda personer med frågor så kan du höra av dig direkt till oss.

Riktlinjerna gäller tillsvidare från och med måndagen den 31 augusti. KFUM ledare och personal förbehåller sig rätten att avvisa personer som inte följer riktlinjerna eller om det vid tillfälle blir för många personer i någon av våra olika aktivitetslokaler.

Eventuella ändringar kommer att kommuniceras ut via email samt publiceras på hemsidan. Om du som förälder, ledare eller aktiv har frågor kan du höra av dig till oss via info@kfum.org.

Med Vänliga Hälsningar,

KFUM Kansli

Adress: KFUM Ungdomens Hus
Huskvarnavägen 38
554 54 Jönköping
Organisationsnr: 826000-1816
Bankgiro: 545-5852
IBAN: SE6780000008150544398444
BIC/Swift: SWEDSESS
Swish: 123 494 55 23
Telefon: 036-10 05 35
Epost: info@kfum.org
Följ oss på:
Observera att vi är en, ej momspliktig, idéell förening och du kan därför inte dra av moms från våra priser.