Stipendium för unga filmskapare

Är du en ung filmskapare som vill använda din kreativitet för att stärka ungas röst i samhället? Sök KFUM Sveriges filmstipendium!

KFUM Sverige har alltid verkat för att stärka ungas röster, inflytande och möjligheter i samhället. Sedan 2019 arbetar vi aktivt med medvetna satsningar på ungt filmskapande. Vi har producerat dokumentärfilm i Togo och coachat unga i att använda film för att porträttera sin vardag.

Som nästa steg lanserar vi nu ett filmstipendium. Vi vet att det finns massor med unga talanger och filmintresserade därute, både inom KFUM-rörelsen och utanför. Vi vet också att dessa talanger inte alltid får möjlighet att ta plats. Det vill vi ändra på.

Stipendiet vänder sig till alla unga filmskapare i Sverige som genom sitt skapande vill stärka ungas röst i samhället och sätta fokus på ungas engagemang för en fredlig och hållbar samhällsutveckling. Stipendiet kan sökas av alla under 30 år och riktar sig både till dig som håller på med film och till dig som är nybörjare. Totalt två stipendier på vardera 25 000 kr kommer att delas ut.

Intresserad? Läs mer här och skicka in din ansökan senast 30 maj. Tveka inte att höra av dig till Vsevolod om du har några frågor eller vill bolla filmidéer!

Adress: KFUM Ungdomens Hus
Huskvarnavägen 38
554 54 Jönköping
Organisationsnr: 826000-1816
Bankgiro: 545-5852
IBAN: SE6780000008150544398444
BIC/Swift: SWEDSESS
Swish: 123 494 55 23
Telefon: 036-10 05 35
Epost: info@kfum.org
Observera att vi är en, ej momspliktig, idéell förening och du kan därför inte dra av moms från våra priser.