Skip to content KFUM Jönköping logga
Sök

KFUM Care Fonden

KFUM STARTAR KFUM CARE FONDEN INSPIRERAT AV BO HOLM

KFUM CARE

Under året 2020 fick vår vän och före detta föreningsordförande Bo Holm flytta hem efter en tids sjukdom.
Bosse var under hela sitt liv en mycket aktiv KFUM medlem och förebild. Han började tidigt att vara med i KFUM genom GA (Gossavdelningen på Mariebo), pojkmusikkåren och sedan musikorkestern men var även aktiv genom en rad olika idrotter på KFUM som exempelvis Handboll och friidrott.

Styrelsen vill nu inspirerat av Bosse Holms hängivenhet och värderingar upprätta en ny fond i föreningen som kommer kallas KFUM Care fonden.
KFUM drivs av att lyfta individer och addera värde in i sammanhang där de verkliga behoven finns.
Syftet med fonden är att genom givare och sponsorer årligen uppmuntra och stötta interna eller externa initiativ, projekt eller förebilder som enligt KFUM:s mål och värderingar gjort en hedervärd insats.

BOSSE LEDDE VISIONEN OM UNGDOMENS HUS TILL ATT BLI FÖRVERKLIGAD

Ungdomens Hus var en vision som låg nära Bosses hjärta. Ungdomens Hus är idag en fantastisk mötesplats för vår kommun och stad där hundratals unga hittar hem dagligen och får en trygg och meningsfull fritid. Bosse bar på visionen om att skapa en trygg plats där unga får möta ett värdegrundsbaserat ledarskap med kristen profil och att KFUM skulle ledas och drivas av kärleksfulla kristna värderingar.

KFUM CARE DAGEN

Varje år kommer KFUM i samarbete med partners arrangera ett event under namnet KFUM Care dagen för att rama in och ge utrymme till att dela ut utmärkelsen men också peka på våra egna olika sociala projekt och initiativ som föreningen driver lokalt och internationellt.

Vill du vara med och stötta eller bidra på något sätt i KFUM Care fondens arbete är du varmt välkommen att kontakta oss.